12.9.06

Miksi meidän pitäisi palkata sinut?

Viime viikolla istuin kaksi päivää työhaastatteluissa - haastattelijana. Se imee mehut.

En ensin tajunnut, mikä siinä oikein on niin rankkaa. Tänä aamuna klo 7.00 suoritin pitkän ja syvällisen analyysin, jonka tuloksena klo 7.01 minulle selvisi, että en oikein osaa olla tilanteissa, jotka pitää ottaa vakavasti. En ole mikään seurueen sielu ja huumorin kukka (pääasiallisesti koska vitsini ovat niin huonoja*), mutta yleensä ainakin yritän keventää tunnelmaa parhaani mukaan.

Työhaastatteluissa sopivan ja sopimattoman raja on veteen piirretty. Ihmiset ovat erilaisia, ja monille haastateltaville haastattelutilanne tietenkin on haudanvakava. Toisaalta ei me ketään sitruunan nielaissutta halutakaan tänne töihin.

*) Toim. huom. Tämä ei ole mitään "kehukaa nyt mua kun vähättelen itseäni" -juubaa. Tiedän, että vitsini ovat huonoja, koska olen perinyt ne isältäni. Yhdessä olemme huonon huumorin tonava. Älkää tulko meille suurten perhejuhlien aikaan. Jos tulette, ottakaa pierutyyny mukaan.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Entäpä jos tekisittekin haastattelusta vähän toisenlaisen... veisitte haastateltavan johonkin yllättävään paikkaan, sellaiseen, jossa sitruunasieluiset erottuvat tavallisista ihmisistä...?

...vaatisi varmaan kehittelyä ennen toteuttamista. ; )

Anonyymi kirjoitti...

Mulla on usein ongelmia pysyä asiallisena. Tarkoitan että tuollaisessa haastattelutilanteessa luultavasti "säälisin" sitä haastateltavaa kovin ja yrittäisin (tapani mukaan) keventää tunnelmaa...Olen hiukan sellainen "onhan kaikilla nyt varmasti hyvä olla" -tyyppi. Se on aika rasittava piirre, tiedän, mutta ei se ole vähiten rasittavaa minulle itselleni. Kkunpa muistaisi ettei se mitään jos en olekaan hauska tai jos kaikki ei tykkääkään minusta.

Meniköhän tämä nyt hiukan aiheen vierestä???

Anonyymi kirjoitti...

Louhi: Hyvä idea! Kun vain olisi aikaa suunnitella ja toteuttaa ... Saimme valituksi kolme hakijaa seuraavalle haastattelukierrokselle, ja nyt asia on ns. korkeemmas käres.

Piilomajan emäntä: Ei mennyt aiheen vierestä minun mielestäni! Joku motiivihan sen "keventämisen" taustalla on ... tietäisi vain mikä?