2.11.06

Vuodenaika iski kaupunkiin

Talvi on tullut, ainakin vähäksi aikaa. Kohtaan kylmyyden urheasti, pipo päässä ja goretex-popot jalassa, ja toistaiseksi olen vielä hengissä.

Eilen illalla lumi ja liukkaus yllätti Helsingin. Tähän väliin perinteiset jäkätykset: Miten ihmeessä se voi olla joka vuosi niin suuri yllätys? Jossain vaiheessa kuitenkin tulee pakkasta ja sataa jotain kiinteämpää, niin että kannattaisiko siihen jotenkin varautua? Hä? Ratikat luikastelivat kiskoillaan, vaihteet jäätyivät kiinni ja matkustajia kuljetettiin minne sattui.

Helsinkiläiset keli yllätti toimimaan täysin epäsuomalaisella tavalla. Kerron kohta, miten.

Olin menossa työasioissa Munkkiniemeen. Sen sijaan että olisin päässyt sinne suoraan nelosen ratikalla, löysinkin itseni kymppiratikan pysäkiltä Tullinpuomista. Vaihde oli jumissa, eikä ratikka päässyt kääntymään Mannerheimintieltä minnekään.

Hiihtelin lähimmälle taksitolpalle ja liityin joukon jatkoksi odottamaan taksia, jota ei vain kuulunut. Yksi porukasta soitti taksikeskukseen, ja kun kaksi autoa sitten tuli, jakaannuimme määränpään mukaan kahteen ryhmään ja jatkoimme matkaa kimppatakseilla. Viikonlopun aamuyön taksijonossa on joskus ennenkin kimppakyytejä ehdoteltu. Muuten en ole aiemmin moista kokenut. Voihan olla, että en vain matkusta taksilla riittävän usein.

Tänä aamuna maassa oli kauniit valkeat kinokset. Viisivuotias heräsi, katsoi ikkunasta ulos ja äimistyi. Miten nyt voi olla talvi? Äskenhän vasta oli syksy! Ei kai joulu mennyt ohi?! Ehtiikö vielä avaamaan joulukalenterin luukkuja??!!

Sellainen on talvi. Se saa ventovieraat menemään samaan taksiin ja viisivuotiaan huolestumaan ajan kulumisesta.

P.S. Eikö kukaan todellakaan ole kiinnostunut ostamaan asuntoa Tampereelta? Sopii vapaa-ajan asunnoksi tai ihan miksi vain. Lue myös kommenttiloota!

P.P.S. Hienoja postauksia blogi-identiteetistä ja bloggaamisen motiiveista on kasapäin, lukekaa vaikka Kriisin ja Saaran kirjoitukset. Mediksellä on myös aiheesta niin muheva postaus, että se kaatoi mun koneesta Safarin kerran toisensa jälkeen. Oma lukunsa ovat ulostulot ... Melkein tulee sellainen olo, että pitäisi pystyä sanomaan sanasensa näistä aiheista. Jätetään hautumaan, sanoi kissa kun mummolla pöytää pyyhki.

4 kommenttia:

Kaura kirjoitti...

Mäkin ostaisin mieluusti ton kämpän, mutku fyffet meni tähän isoon haussiin. Olis mainio sijoitus! Ja muutenkin, kaupunkikesämökki... aaaahhhhh.....

Saara kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Saara kirjoitti...

Minä en kans tajua ollenkaan, miten talvi voi yllättää. Yllättääkö kesä esimerkiksi koskaan tulollaan?

Ovatko ihmiset tosiaan niin... eh? Pitäisikö niille kertoa, että syksyn aikana alkaa sataa lunta ja tulee kylmä.

(hahah, kämmäsin itsekin jo niin pahasti, että jouduin kertaalleen poistamaan koko kommentin ja korjaamaan sen. Onneksi et ehtinyt näkemään. Voi hyvä ihme, kahta asiaa ei voi ajatella yhtä aikaa... siis syksyä ja lunta... tästä riittää taas itselleen hihittelemistä vähäksi aikaa...)

Anonyymi kirjoitti...

Kaura: kaupunkikesämökki olisi erittäin jees. Varsinkin niin kivassa kaupungissa kuin Tampere!

Saara: hui kauhistus, ettäkö syksyä ja lunta pitäisi ajatella yhtäaikaa! Otetaan ihan yksi asia kerrallaan, niin ne muutkin :)