24.10.12

Pinaattipasta mainittu

Kerroin tuossa että olin syönyt hyvää pinaattipastaa. Näin se tehdään:

Laita pastan keitinvesi kiehumaan.

Lorauta pannulle öljyä, itse suosin rypsiä. Kuumenna öljyä ja heitä sekaan runsaasti kuivattuja Provencen yrttejä, ripaus chiliä ja makusi mukaan pippuria. Itse pidän pippurisekoituksesta, jossa on ainakin mustaa, valkoista ja roseeta. Huuhtele iso kasa tuoreita pinaatinlehtiä ja anna mennä pannuun öljyn ja mausteiden sekaan. Sekoittele pinaattia miedolla lämmöllä kunnes lehdet ovat vähän painuneet kasaan. Heitä joukkoon murskattua valkosipulia ja pieneksi pilkottua salottisipulia ja kuullottele niitä. Jos haluat, voit lorauttaa sekaan tilkan viiniä.

Viimeistään tässä vaiheessa keitä pasta. Toivottavasti se on jotain yhtä maukasta ja terveellistä kuin meidän lähikaupan luomu-kokojyvä-farfallet.

Jos näyttää, että pinaattimössöä on liian vähän, voit jatkaa sitä kermalla sillä aikaa kun odottelet, että pasta valmistuu. Ihan lopuksi heitä pinaatin joukkoon runsain määrin suolattuja cashew-pähkinöitä. Raasta lautaselle pastan ja soosin päälle parmesania, itkevää emmentalia tai vaikka ah, niin trendikästä pecorinoa. Hyvää on.

3 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Onko pakko todistaa, jos en haluu, että en ole robotti?

(Tää oli hienovarainen vihje, että ton sanavahvistuksen voisi heittää jonnekin kuuseen tuosta). ;)

Kukkis kirjoitti...

Kiitti vihjeestä, se olikin ihan peeseestä koko systeemi. Kuuseen heitetty.

Tiina kirjoitti...

Nyt kun ei ole robottitarkastusta enää, niin ajattelin saada lisäsyytä kommentointiin ja haastoin sut blogissani kertomaan vähintään kymmenen hyvää mieltä tuovaa asiaa. Tarkka tehtävänanto löytyy täältä.