11.3.09

Puhtaus on puoli ruokaa

Otsikko on varastettu Satujattarelta.

Viime aikoina olen usein ajautunut keskusteluihin palashampoosta ja pesupähkinöistä. Olen kummankin tuotteen käyttäjä ja suosittelen niitä lämpimästi kaikille.

Tukanpesuun olen käyttänyt Vihreän kosmetiikan brunettishampoota ja lasten kehäkukkashampoota ja tykännyt niistä. Paitsi että palashampoo on pakkausten ja kuljetuksen kannalta nestemäistä ekologisempaa, sen etuna on, että hiukset pysyvät pidempään puhtaan tuntuisina. Yksi palashampoomyyjä hehkutti sen avulla saaneensa luonnonkiharansa takaisin - tiedä häntä, mulla ei ole koskaan ollutkaan muuta kuin piikkisuoraa tukkaa. Ehkä omat hiukseni ovat pikkuisen vähemmän sähköiset ja pikkuisen tuuheammat, kun olen pessyt niitä palashampoolla, mutta tämä on ihan mutu-tuntumaa. Joka tapauksessa palashampoopesulla voi kuvitella pelastavansa palan maailmaa, ja sellaista supersankarifiilistä ei sovi vähätellä.

Pesupähkinöissä on sama hyvä puoli. Jotkut ovat epäilleet, saako niillä pyykin puhtaaksi. Minä ainakin saan (toim. huom.: meillä pestään yhden sottaisen pikkutytön, yhden ulkoilullisen koululaisen ja kahden hikisen aikuisen pyykit). Tuoksuttomuus on minulle pelkkää plussaa, mutta jos tuoksuja kaipaa, pesuveteen voi lisätä esimerkiksi laventelia. Tahranpoistoon käytän sappisaippuaa, tosin enpä muista, milloin olisin viimeksi tarvinnut sitä.

Näillä linjoilla kun ollaan: siivouksessa olen jo monta vuotta vannonut Universal Stonen nimiin. Tai siis minähän asun sikolätissä, mutta jos siivoaisin, käyttäisin sitä. En oikein tajua, mihin sen teho perustuu, mutta se toimii, ja lisäksi se on riittoisaa ja biohajoavaa.

8 kommenttia:

--KATA-- kirjoitti...

Mä tilasin nettikaupasta just äsken pesupähkinöitä tämän merkinnän inspiroimana! Mun on pitänyt ostaa niitä jo vuosia, mutta en jotenkin ole saanut aikaiseksi ja olen sitten ostellut niitä kauheita ariel sun muita muovipulloja ja tuntenut syyllisyyttä. Kerron sitten heti kun olen niitä kokeillut.

Päätin myös ostaa tuota shampoota, mutta myöhemmin, koska nyt ostin just kauhean suuret putilot Tigin muovipulloja, kääk!
Heti kun ne loppuvat pelastan mäkin maailman.

Anonyymi kirjoitti...

Mahtavaa! Kaikki sujuu suunnitelmieni muk... Supersankarina on siisti olla. Eikä oo ees mitään trikoopakkoa.

-stjtr- kirjoitti...

Pesupähkylöitä, vau. Pitääkö meidän ihan oikeasti järkätä ne pyykinpesuiltamat? Otetaan Minh mukaan.

Allyalias kirjoitti...

Palashampoo on kuin jostain mehukkaasta romaanista. En ole käyttänyt, mutta voisin jo nimensä vuoksi kokeilla.

Pesupähkinöistä en ole kuullutkaan...

Anonyymi kirjoitti...

Satujatar, joo!

Ally, sähän voisit kirjoittaa mehevän tarinan, jossa esiintyisivät palashampoo ja pesupähkinät ... Jäämme odottamaan :)

Anonyymi kirjoitti...

Olen ollut pesupähkinä-afecionada muutaman vuoden, rasvatahroille näytän lisäksi sappisaippuaa ja nyrkkiä. Olen antanut pesupähkylöitä myös erinäisille tahoille joululahjaksi muutamana vuonna ja lahjan saajat ovat ainakin mulle väittäneet käyttäneensä niitä sittemmin aina... Ihan parasta on puhtauden lisäksi hajuttomuus: hajuherkkyyteni pyykinpesuaineiden kohdalla on sitä luokkaa, että joudun kyläpaikassa vaihtamaan minulle pedatut lakanat salaa omiini, kun henki salpautuu huuhteluaineen hajuun.

Kaiken kosmetiikan ostan body shopista, joka kierrättää muovipullot, mutta ehkäpä tuota palashampootakin pitää vielä kokeilla?

t jospa joka ei jaksa kirjautua

violet kirjoitti...

Saisinko palan shampoota..?

Kumpaakaan en ole kokeillut, tuota tai pähkinöitä mutta utelias olen. Joten ehkä vielä.

Anonyymi kirjoitti...

Jospa: Nimenomaan pesupähkinöiden hajuttomuus on minustakin mahtavaa. Ainakaan meiltä päin ei tahdo saada mitään muuta vähänkään ympäristöystävällistä pesuainetta hajuttomana (ei niin että mitään muuta haluaisin enää käyttääkään). Lisäksi niitä on helpompi säilyttää, vievät pienemmän tilan kuin pesuainepakkaukset - ja riittoisiakin ovat!

Violet: Ehdottomasti kannattaa! Ovat vielä kauniitakin :)