13.3.07

Tähdet, tähdet, luoksenne tahtoisin pois

Pitääkö joka ****n vuosi syntymäpäivän lähestyessä kärsiä jonkinlainen ****n ikäkriisi? En jaksaisi enää. Pääseekö niistä eroon edes sitten, kun täyttää 40 ja elämä on ohi? Anteeksi kaikille, joille nelikymppisyys on todellisuutta, riisipotilas nyt ei vaan voi nostaa katsettaan omasta navastaan ja olla hienotunteinen.

Viime päivinä olen harrastanut lapsiterapiaa. Vauvojen nuuhkimisen lisäksi siihen kuuluu isompien lasten kanssa leikkimistä ja lapsellisille asioille nauramista.

Eilen illalla istuimme Viisivuotiaan kanssa vessan ja makuuhuoneen välisen käytävän lattialla kirjahyllyn edessä ja nauroimme itsemme tärviölle. Naurun aiheena olivat Risto Räppääjän nimen (omasta mielestämme) hauskat väännökset. Suosikeiksi ylsivät merten kauhu Rrrssto Rrrppaaja ja teräväkielisyydestään tunnettu Pisto Läppääjä. Hajaääniä saivat myös Listo Päppääjä, Risto Risteilijä, Lisko Pämppääjä ja mitä niitä muita nyt olikaan. Ei se tällä tavalla kuulosta juuri miltään, mutta hyvää se teki.

Seuraavaksi pitäisi selvitä tästä päivästä.

11 kommenttia:

medis kirjoitti...

mikä on ikäkriisi? mitä vikaa on vanhenemisessa?
en minä ymmärrä.
joka vuosi olen vain fiksumpi ja parempi ihmisenä, omissa silmissäni, lähimpien silmissä...sama tapahtuu mielestäni myös ympärilläni oleville ihmisille... mitä se voisi olla muuta kuin hyvää kehitystä?

Kaura kirjoitti...

Mun ikäkriisi: käyn 3-4 kertaa viikossa rehkimässä salilla tai jumpassa. Hahaa! Ryhtini on jo nyt parempi kuin viiteen vuoteen.

kukkis kirjoitti...

Medis: Samaa mieltä minäkin periaatteessa olen. Siksi olenkin jo ihan kyllästynyt. 35-vuotispäivistä lähtien (tämä on siis vasta kolmas kerta) olen joka vuosi maaliskuussa kärvistellyt ihan hirveässä ahdingossa. Olenko tehnyt oikeita valintoja elämässäni? Olenko ylipäätään tehnyt elämässäni mitään järkevää? Mitä oikeasti olisin halunnut tehdä? Ehtiikö tässä tehdä enää mitään? Jne. Periaatteessa olen ihan hyvissä väleissä oman pääni ja elämänvalintojeni kanssa, mutta tähän aikaan vuodesta tällaiset kysymykset pistävät pakan sekaisin.

Kaura: Loistavaa! Itse asiassa minäkin olen viime viikkoina vähän addiktoitunut liikuntaan. Se se on hyvä pilleri. On muuten mieltsiä että käyt täällä kommentoimassa, se vähän lievittää Viistosta pinnasta luopumisen tuskaa ...

Kaura kirjoitti...

Pirhanan hidasta vaan naputtaa kun nivelet tai jotkut tuolla kourissa ämpyilee. Sniisk. Etten olis Vipilää päivittänytkään.

Kaura kirjoitti...

Ja mistä keksin ohjelman jossa ei tartte kouria? Niin?

kukkis kirjoitti...

Voihan nivel :( Käsituska on kamalaa, enkä edes keksi, mikä siihen auttaisi (paitsi kokovartalopuudutus ehkä hetkellisesti). Oletko kokeillut Jaxuhal-eliksiiriä?

Älä ainakaan Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaan mene, koska lööppien mukaan siellä näköjään tarvii kouria.

Kaura kirjoitti...

JAXUHAL! Oi beibe, virrensäestystä ja eliksiiriä, niin eiköhän tämä tästä. Tulin myös vilkuilemaan SÄ:n kommenttia, mut ei näjy :-) Saako vielä valittaa? Ai saa, kun on näin vanaha käpis? No en olis urheilua harrastanutkaan, kun on flunssa. Koklaan nyt tota Jaxista sit.

Sun äitis kirjoitti...

Kauriksein,
coComment hölmöilee! Yritän pukata uusiks sen kommentin!


Kukkamaa näytti päivittyneen, vaikkei ollutkaan. Ajattelin, että tää on mesids, kun en eilen kommentoinut, niin viimeistään tänään pitää.

Lapsiterapia! Ah! Minulla oli aikoinaan hillitön hinku hankkia lapsia, ja nyt se sama hinku on siirtynyt lapsenlapsihaaveisiin. Onko ihanampaa tuoksua, kuin pienen vauvan happaman hajuisessa päässä!

Kas, Kaura!
Annoin tänään Vipilän osoitteen erityisopettajaopiskelijoillemme. Oli nimittäin sellainen tilanne, että yhden porukan piti pitää alustus autismista ja Aspergerista, ja ne tekivät ovelan vedon: olivat juttelevinaan siitä ja tästä kirjoista lukemastaan ja koko ajan päivittelivät, että mitähän se voisi käytännössä tarkoittaa. Ja sitten ilman ennakkovaroitusta kutsuivat framille meidät kouluttajat (jotka olimme valmistautuneet vain kuuntelemaan + johdattelemaan yleiskeskustelua). Siinä sitten hätäpäissäni sanoin, että minulla on niukasti omakohtaista kokemusta autisteista, mutta Kauralle kantsii mennä perehtymään aiheeseen (Aspergereista toki osasin kertoa omiin kokemuksiini perustuen, että en minä ihan toivoton "asiantuntija" ole.)

Että jos kätesi antaa periksi ja aikaa on ylenpalttisesti, niin alapa lykkiä kategoriaa tärkeimmiksi kokemiisi autismipostauksiin. Kolmekymmentä usutettua tulevaa ammattilaista janoaa tietoa ja etsii sitä Viistolta pinnalta!

Kaura kirjoitti...

Kunpa olisi indeksointi ollut tarjon jo silloin muinoin, kun aloin kirjoittaa... Nyt tuntuu näännyttävältä ajatukseltakin käydä indeksoimaan. Pienissä pätkissä voisi tietysti aatella, mutta se vaatii runsaasti hiirenkäyttöä, joka taas on murhaavinta näpeille. Vasurilla se on myös melko kankeaa. Mut mukavaa, jos löytyy hyötykäyttöä!

Ehdottomasti suosittelen ihan kaikille, jotka etsivät autismin kirjon diagnoosien määrittelyjä (tästä ei nyt ollu kyse, mut kuitenkin) www.autismiliitto.fi-osoitteen takaa löytyviä määrittelyjä. Kirjoissa (etenkin psyk-puolen teoksissa) on jokseenkin vanhentuneita ja epätarkkoja ja vähempi informatiivisia viritelmiä.

Sori Kukkikselle tästä kommenttilodjun ankarasta väärinkäytöstä :-)

kukkis kirjoitti...

Täten tarjoan lodjuni täysin vapaaseen käyttöön! Kuten -t aikanaan sanoi, mi lodju es tu lodju (taijjotain).

SÄ: Joo, lähettelen telepaattisia mesidsejä aina, kun edellisestä kommentoinnista on liian kauan aikaa :) Eilen kyllä sen lisäksi jouduin rukkailemaan kommenttilootaa, joten olisiko siitä johtunut haamu. Kiva kuitenkin kun kävit! Ja vastaus on: ei, mikään ei tuoksu yhtä ihanalta kuin pikkuinen vauva. Mikään ei myöskään lähetä yhtä paljon lämpöä ympäristöönsä, ja tämä pätee sekä kuvaannollisesti että ihan konkreettisesti!

Sun äitis kirjoitti...

Kiitos Kukkikselle kommenttilootan kaapauksesta ja Kauralle kippeellä kädellä tehdystä uurastuksesta (en minä mitäään näin valtavan nopeaa toimitusaikaa olisi edellyttänyt!)