22.3.07

Rooseenleeeew

Se tuli meille eilen. Se on ihana!

Onneksi vanha pesukone älysi hajota kerralla. Muuten meillä varmaan tehtäisiin jotain omituisia kommervenkkejä juuri nyt. Miehen mielestä mitään uutta ei saa ostaa ennen kuin on todellinen tarve. Todellisen tarpeen kriteerit ovat äärimmäisen tiukat. Esimerkiksi uutta imuria ei voi ostaa, vaikka nykyisen letku on taittunut sillä tavalla, että alle 180-senttisten (suomeksi: minun) pitää imuroidessaan vääntää itseään ihme asentoon, jotta letku pysyy suorassa ja p*ska kulkee letkussa. Imuri on seitsemän vuotta vanha ja imee muutenkin niin huonosti, että mikä tahansa lätkäjengi ottaisi sen mielellään maaliinsa. Kuten huomaatte, selvästikään mitään todellista tarvetta uudelle imurille ei ole.

Olen harkinnut sitä, että lopettaisin imuroinnin kokonaan, kunnes imurointiolosuhteet paranevat, mutta valitettavasti se kalikka kapsahtaisi omaan nilkkaan. Mies ei edes huomaisi mitään. Todennäköisempää on, että joku päivä vain marssin kauppaan ja ostan uuden imurin. Eiköhän sen saa tuotua kotiin ratikassa.

Niin, mutta pesukoneestahan minun piti puhua. Se on kaunis! Niin puhdas ja tahraton! Edellinen kone oli sukuperintöä, ja siinä oli fläkkejä, joihin ei edes kaikkien paikkojen ihmepuhdistaja Universal stone auttanut. En ole siisteysintoilija, kuten alla olevasta näkee, mutta tykkään ennemmin, että sotkut ovat omiani tai perheenjäsenteni jättämiä.

Jos ei töissä olisi niin mieletön kiire, mieluiten olisin jäänyt tänään kotiin parantelemaan kevätflunssaani ja pesemään pyykkiä.

Ainut vaan, että viimeistään nyt pitäisi ostaa uusi pyykkikori ja kylppärin matto, ehkä myös suihkuverho. Minun mielestäni näitä voisi joskus vaihdella ihan vain mielensä piristykseksi, mutta arvaatte varmaan mieheni näkemyksen aiheesta. Hänen mielestään uusia ei tarvitse ostaa, vaikka pyykkikorista puuttuu kansi ja matto alkaa olla muovitetulta alapuoleltaan aika riekaleina. Täytynee tehdä itse asialle jotain. On kaksi syytä, miksi en ole jo tehnytkin. Se, että en aja autoa, on pelkkä tekosyy, koska esimerkiksi Ikeaan menee bussi ihan meidän kulmilta. Varsinainen syy on se, että en mitenkään nauti ostohelveteissä käymisestä. Vaan mitäpä sitä ei tekisi kylppärinsä hyväksi? Ei mitään.

Saisikohan junailluksi itsensä mukaan seuraavaan bloggareiden Ikea-kimppaan?

13 kommenttia:

Kaura kirjoitti...

Mäkin haluan Ikea-kimppaan! Joo! Si si! Kunhan ikeanomimme Elmis ei saa böönauttia. Viimeistään toukokuussa haluan piipahtaa turisemassa Hgissä, mutta ehkä jo aiemminkin... Kesäkuulle mulla on jo ihan varma Hki-käynti, mut silloin menee koko päivä kokoussaleissa kyyhötellessä.

Kaura kirjoitti...

Niin ja imurin pitää olla kunnollinen, koska huono imuri vain pilkkoo pölyt entistä hienojakoisemmaksi ja epiksemmäksi ja pulauttaa takaisin ilmaan! Ja sitten kaikilla on kohta pölyallerkia eikä kenelläkään kivaa. Astmakin tulee. Kyllä kyllä. :-) Meillä päin minä joudun toppuuttelemaan ostoksille säntäilevää miekkosta, mutta mukavampi näin päin. Itse en saisi aikaiseksi järkiostoksiakaan, ellei olisi tuommoista generaattoria kaverina. Tasapaino tuntuu toimivan kohtuuhyvin.

allyalias kirjoitti...

Kuulostaapa tutulta. Tällä hetkellä meidän perheessämme ollaan onneksi siinä vaiheessa että suurin osa laitteistamme on vasta tulevia rotiskoja. Vanhat ovat armollisesti päättäneet päivänsä niin, ettei ole jäänyt jossittelun varaa. Mikro on vielä vanhaa vuosikertaa. Se on hyvä kunhan sillä ei lämmitä yli neljää minuuttia kerralla. Se alkaa kuumeta uhkaavasti. Ja kuulostaa helikopterilta.

--KATA-- kirjoitti...

Huono imuri ihan pahinta. Meillä on myös niin päin, että minä aina korjailen ja kierrätän, kunnes saan raivarin. Bob haluaa aina heti ostaa uuden, hän ei kestä mitään mikä ei toimi.
Mutta mutta...mulla on kauhesti jotain negatiivista ikeaa vastaan. Mielummin roudaan jostain kierrätysromukaupasta kuin sieltä. Vaikka ne lakanat...iih...niissä on jotain yli-ihkua! Mä käyn siellä oikeastaan vaan ruokaostoksilla, koska sieltä saa abba-silliä, estrella sipsejä sekä arlan kunnon skandivnavia juustoa, kun laittaa juuston purkkiin, niin leikin että se on Turunmaata. Ainiin ja ne kattilat, pyyhkeet, juomalasit. Voi ei yritän olla kauhean eko mutta mutta...

kukkis kirjoitti...

Kaura: jeee! Toivottavasti viimeistään toukokuussa nähdään! Ei kai Elmis noin pienestä böönauttia voi saada. Salarouvien seura on niin viihdyttävää ja virkistävää :) Tuon astma-perustelun otan muuten heti kotona käyttöön.

Ally: Apua, mikro ... Olin jotenkin onnistunut unohtamaan sen. Sinänsä outoa, koska meidän mikromme on n. metri kertaa metri -kokoinen biohasardi jostain 80-luvulta ... Koska se toimii, uutta ei tietenkään voi ostaa. Ei hitto, kohta on pakko pistää koko huusholli uusiksi.

Kata: Jep, tiedän, mitä tarkoitat. Olen itsekin anti-Ikea-fani. Koska olen ylipäätään kehno shoppailija, Ikeassa tulee käytyä (n. kerran vuodessa) siksi, että sieltä saa monta asiaa yhdellä kertaa. Jotkut tuotteet siellä ovat sitä paitsi hyviä ja kestäviä (vaikka niiden tuotannossa ei varmaan ollakaan ajateltu ekologiaa eikä muitakaan pehmeitä arvoja). Esmes juurikin tuo yksi tietynlainen kylppärin matto.

Helen kirjoitti...

Voisin lähteä Ikea-kimppaan. Mitään en kai tarvi, mutta aina jotain pientä mahtuu... sängynpäädyt? Uusia verhoja?

Toukokuussa ehtisin tehdä kuulkaa melkein mitä vaan!

Ai imurista. Meillä se on jeesus-teipillä korjattu, mutta toimii vielä, tosin liian harvoin kun en oikein viitti.

Mutta meillä on rikki dvd-soitin! Se on kuulkaas paha juttu se. Sitten haluisin kovasti jonkun laulu-tanssi-pelivehkeen eikä se Elman Guitar Hero'kaan pahalta kuulosta. Mentäiskö sittenkin Ikean sijasta jonnekin romukauppaan?

Touhis kirjoitti...

Mä yleensä hankin meille kaiken pianoa pienemmän ihan tuosta vaan ja yksin (avainsanat on oma auto ja yhteinen pankkitili ;). Viime kesänä ostin jopa sohvan, ihan yksin, koska Miäs ei suostunut tulemaan mööbelikaupan lähimaillekaan. Onneksi sohvakauppiailla on kotiinkuljetuspalvelu, koska sohva ei ihan mahdu auton paksiin. Toisin kuin esimerkiksi runkopatjasänky, joka käytiin hankkimassa kahdestaan kuopuksen kanssa viime talvena.

Ikeasta rahtasin viimeksi kotiin massiivisen TV-tason, jonka myös kokosin _ihan itse_ Miähen ollessa työmatkalla.

Miestä ei siis oikeestaan tarvi muuhun kuin laskujen maksuun...

kukkis kirjoitti...

Helen, joo kimppaan vaan! Poiketaan matkalla romukaupassa ja pistetään kaikkien kodintekniikka uuteen uskoon. Meiltä on myös dvd-soitin rikki, mutta onneksi leffoja voi katsoa pleikkarilla. Muuten ei tulisi elämästä mitään.

Touhis, huuu! Ihailen sua! Jos tunnet ilmavirran, se johtuu siitä, että kumartelen täällä teikäläisen suuntaan (johonkin suuntaan nyt kumminkin). Juuri tuohon minunkin pitäisi omasta mielestäni pystyä. Kotiinkuljetuksen ansiosta autottomuuskaan ei ole ongelma. Ropleemi on vaan siinä, että inhoan kaikkia kauppoja paitsi kenkä- ja ruokakauppoja.

--KATA-- kirjoitti...

Siis Kukkis, mulla on just toi propleemi. Voisin kuluttaa vaan aikaani eri ruoka- ja juomakaupoissa, kenkäkaupat menee ja sitten noissa levykaupoissa, niissä harrastan jopa suositeltavaa luuhaamista sekä nuohoamista.
Kaikki muut on mulla ilkeyttä.

Toisaalta, tuollaisessa rouvaseurassa lähtisin mukaan. Epistä.

Helen kirjoitti...

Minä juuri joku päivä sitten vasta oikein kunnolla hiffasin tuon, että pleikkarilla voi tosiaan katsoa leffoja. Ja olen henkeen ja vereen vastustanut pleikkarin hankkimista, mutta ne tanssipelit ja kaikki ja ties kuinka monta kärpästä tässä nyt olisikaan.

kukkis kirjoitti...

Rouvat! Pleikkari! Kärpänen! Minä jo tänä aamuna luulin, että kahvinkeitinkin menee vaihtoon, mutta ehei. Olinpahan vaan kaksi kertaa peräkkäin yrittänyt keittää kahvit ilman puruja. Pikemminkin pitäisi vaihtaa pää. Mistähän saisi uuden? Onneksi on perjantai.

Ohari kirjoitti...

Ooh! Eläydyn täpöllä uuden pesukoneen ihastukseen! Sain viimein vuosien räytymisen jälkeen hankittua uuden, upouuden koneen pari vuotta sitten ja voi hyvä ihme sitä lempeä! Se linkoaa ainakin miljoona kierrosta ja pesee kunnolla ja huuhtelee vielä kunnollammin. Kahden vuoden jälkeen huuma on toki ehtinyt vähän haihtua, mutta silti välillämme on syvä ja luottamuksellinen suhde, siitäkin huolimatta, että se lingotessaan kuulostaa Allyaliaksen mikron tavoin helikopterilta.

Huono imuri on syvimmästä helvetistä, ihan sieltä paholaisen pempusta. Hanki uusi, ehdottomasti oitis ja kyselemättä keneltäkään. Imurointi on muutenkin – jaa, nyt lopetan tästä, ennen kuin kommenttilaatikkosi pullistuu imurointiahdistuksestani. Sen verran vielä sanon, että ensi kerralla tulet sitten Ikea-kimppaan ilman muuta! Shoppaaminen on tuskaisaa puuhaa, mutta hyvä ja ymmärtäväinen seura on tehokasta kivunlievitystä.

kukkis kirjoitti...

Lootassa on aina tilaa imurointiahdistukselle! Siitä huolimatta täällä ei ole yhtään pölyistä, oletteko huomanneet?

Rosenlew pääsi eilen koeajolle. Mies täytti koneen ja valitsi reteästi AA-ohjelman. (Tällä kertaa AA ei viitannut alkoholisteihin vaan parhaaseen pesutulokseen.) Unohtui vaan katsoa etukäteen käyttöohjeesta, että AA-ohjelma kestää kolme tuntia ... Ei sit keritty pestä enempää kuin yksi koneellinen. Tänään lisää!

Voi kamalaa, olen toudellakin siis niinku NIIN keski-ikäinen. Iloitsen jo etukäteen siitä, että voin viettää perjantai-iltaa pesemällä pyykkiä!!!!# Toki siemailen punkkua siinä samalla. Mutta silti.