30.11.06

Kuka vie, kuka vie, ja mitä mä saan?

Äitiyteen kuuluu monenlaista. Muun muassa sitä, että hieroo puoli yötä lapsen kivistäviä jalkoja. Eikä edes mieti, että jättäisi hieromatta.

En tiedä, mikä Viisivuotiasta vaivaa - levottomat jalat, suonenveto vai kasvukivut. Vaiva on sen verran harvinainen, ettei ole tarvinnut ottaa selvää. Olisiko tämä ollut toinen kerta tämän vuoden puolella. Toistaiseksi en ole keksinyt, mikä muu auttaa kuin hieronta. Vinkkejä? Kukaan?

Toinenkin äitiyteen liittyvä kysymys rassaa mieltäni näin joulun alla. Mistä hitosta löytäisi Buzz Lightyearin ja hänen pahiksensa Zurkin?

Yleensä emme osta leluja lahjaksi, koska niitä tulee muutenkin ihan tarpeeksi kaiken maailman kumminkaimoilta. Nyt on sellainen poikkeustapaus, että Buzz ja Zurk ovat ainoat lahjatoiveet, jotka Viisivuotias on esittänyt (+ kolmen euron pilailuväline, joka kantaa herttaista nimeä pierupurkki). Jos yhtään tunnette nykylasten ahneutta, tässä kohdassa silmänne pullistuvat päästä ja leukanne loksahtaa napaan. Siis kuvitelkaa: vain kaksi lahjatoivetta! Ja niitä ei sitten löydy mistään. Paitsi ehkä jostain tilaamalla, mutta eihän mikään enää jouluksi ehdi. Dilemmaa kerrakseen.

10 kommenttia:

Ohari kirjoitti...

Ootko kokeillut antaa kipulääkettä? Oot tietysti, kunhan kysyin :-) Muistelen kakaruudesta, että kasvukivut olivat kyllä kurjia, ja miten ne iskevätkin aina öisin. Suonenvetoon auttaa kaiketi magnesium, mutta onko noin pienillä suonenvetoja? Lahjajuttuihin en osaa sanoa mitään muuta kuin että onpa hienoa, ettei ole koko Lelukirja ruksittu :-) (Muistelen meillä semmoistakin joskus tapahtuneen.)

Touhis kirjoitti...

Kuulin kerran radiosta, miten eräs äiti kertoi murkkuikäisen poikansa kasvukipujen helpottaneen runsaalla päivittäisellä varpailla-kävely-harjoituksilla. Äiti oli saanut neuvon joltakin vanhalta tohtorilta, ja oli itsekin äimän käkenä kun pojan kivut olivat selvästi hellittäneet ko. metodilla :)

Saara kirjoitti...

Samaa vaivaa meilläkin on just tuossa iässä ollut. Ehkäpä se varpaillaan kävely auttaa. kuulostaa loogiselta.

Voihan Buzz ja Zurk. Kinkkinen lahjatoive. Kirppareilta? Huuto netistä? http://www.huuto.net/fi/showitem.php3?itemid=42843845

Helen kirjoitti...

Ulkomaisia verkkokauppoja kannattaa kokeilla. Sieltä löytyy vaikka mitä, meitsikin löysi viime vuonna kaikkialta muualta loppuunmyydyn poliisaseema-systeemin. Ja halvemmalla ja kotiin kiikutettuna! Tilasin 3 pv ennen joulua ja hyvin ehti!

kukkis kirjoitti...

Hahaa, minähän arvasin, että täältä saa hyviä vinkkejä :) Kiitos kaikille! Seuraavat päivät meillä kuljetaankin varpaillaan.

Outi kirjoitti...

Meillä on kolmevuotta juuri täyttänyt poika alkanut valittaa jalkakipuja. Kasvukivuiksi minä niitä arvelen, koska allergioiden hellittäessä on alkanut kasvaa selvästi kovempaa tahtia. Mutta mitään helpotusta en ole keksinyt, onneksi sentään ne kivut ilmenee enemmän päiväsaikaan.

Meillä on kaksi selkeää toivetta. Valomiekka ja uusi unikaveri. :) Ihana lista, kun vertaa isonveljen kilometrin mittaiseen listaan, missä on lueteltu kaikki.

kukkis kirjoitti...

Ehkä teilläkin kannattaa kokeilla varpailla kävelemistä, jos ette ole jo kokeilleet :) Toivottavasti kivut hellittävät pian. Lyhyt lahjalista on paras!

Piikkari kirjoitti...

Magnesium auttaa meidän viisivuotiaan kasvukipuihin.

Britti-Ebayssa on myyjä jonka tunnus on toynostalgiaman, hänellä on järkyttävän hyvä valikoima kaikkea Toy Story-tavaraa, itse huusin juuri pilkkahintaan Keisari Zurgin pallotykkeineen. Sinne tsekkailemaan, hänellä on paljon kaikkea muutakin tosi tosi tarpeellista.

kukkis kirjoitti...

Aaa, se onkin siis Zurg eikä Zurk! Kiitos oikeasta kirjoitusasusta. Toy story taitaa olla ainoa animaatio, jota en ole sattunut vieläkään näkemään, enkä tiedä näistä hahmoista mitään (paitsi Buzzin tunnistan ulkonäöltä). Olen ihan pojalta saamani informaation varassa.

Kuulin, että Toy story -leluja tulee ehkä sittenkin vielä ennen joulua BR-lelukauppoihin. Koska lahjoja on tulossa niin älyttömästi jo nyt, jätän ehkä Buzzin hankkimisen tämän yhden kortin varaan. Tällä kertaa. Kiitos silti myös ebay-vinkistä, tulee varmaan myöhemmin tarpeeseen!

Anonyymi kirjoitti...

Omasta ah niin kaukana olevasta lapsuudestani ja nuoruudestani muistan, että lämpö auttoi jalkakipuihin. Paksu ja pitkä villakaulahuivi vaan monin kerroin säärten ympärille niin äkkiä helpottaa. En tosin tiedä olivatko omat kipuni ollenkaan samanlaisia kuin teidän lapsosella.