31.3.08

Sexi on in

Kuunteliko kukaan muu 80-luvulla Cliftersiä? Poikaystäväni kanssa hoilasimme automatkoilla otsikossa mainitun levyn käännöspoppibiisejä. Suomennokset olivat Jaana Rinteen, jonka pikkutuhmista teksteistä muistaakseni kohistiin siihen aikaan muutenkin.

En enää muista varsinaisia minun ja poikaystävän yhteisiä suosikkeja, mutta sen muistan, että salaa tykkäsin esimerkiksi It's my party -biisistä tehdystä Oon sun autosta:

Oon sun auto ja mä kehrään kun katsot,
kiihdyn jos tahdot, kutsut mua machoks.
Oon punainen Alfa Romeo sun.


Minunkin luonani on käynyt yksi sellainen roomeo. Etuvalojen sijaan sillä on silmälasit, ja väri ei ole punainen vaan vaalea. Mutta ihan hyvät on kyydit.

P.S. Olen pahoillani tämän tekstin esineellistävästä luonteesta. Olen pahoillani myös siitä, että tuhlasin parhaat vuoteni kuuntelemalla käännöspurkkaa. Eikä siinä vielä kaikki: pidin myös sukkahousuhevistä ja Duran Duranista. Siitä näkee, että nuoren ihmisen ei ole terveellistä varttua neonvärien ja olkatoppausten keskellä.

15 kommenttia:

Helen kirjoitti...

Wau ;-)

Niin sitä pitää!

kukkis kirjoitti...

Niinpä! :o

Ohari kirjoitti...

Ooh :-)
Hienoo! Üpeeta!

--KATA-- kirjoitti...

Ooh! Ihanaa!

(Mun eka itse ostettu kasetti oli Clifters)

kukkis kirjoitti...

Ohari: Totta tosiaan, ooh! Ja vielä aah ja uuhkin!

Kata! Sinäkin! Jiri oli muistaakseni jotenkin ihana ...

violet kirjoitti...

Jaa onko kuunneltu Cliftersiä?? Juu on. Ja katteltu kanssa keikoilla. Tosin kukaan poikakaveri ei tykännyt.

kukkis kirjoitti...

Ehkä poikakavereilta jäi se ihanuus huomaamatta ... Mun silloinen poikakaveri kyllä tykkäsi. Herkkinä hetkinä se joskus lauloi mulle "Mut murhaa" -biisiä. Tarkemmin ajatellen, mitähän siitäkin pitäisi ajatella?

Sun äitis kirjoitti...

Hyviä autoiluhetkiä!

(Koskas sopisi lounas, että kuulisi detaljit?)

kukkis kirjoitti...

Kiitos, kiitos! Lounas sopii melkeinpä milloin vaan!

satujatar kirjoitti...

Ja nyt mulla päässä soi vaan, et "Et mua saa".

Almamaria kirjoitti...

Clifters ei iskenyt koskaan, mutta Duran Duran! Kajagoogoo! ABC! Sukkahousuhevi! Oi nuoruutta....

kukkis kirjoitti...

Kajagoogoon muistan, mutta ABC ...? Nuoruus oli minun mielestäni ehdottomasti parasta 80-luvussa :)

Peppi kirjoitti...

Ha haa...nyt voi tehdä TOSINOLON tunnustuksen: minulla on jopa Cliftersin kokoelma CD:nä. En ole vielä koskaan kuunnellut, mutta koska ne kasetit katosivat jonnekin jo 90-luvulla, ajattelin, että on parempi olla tuo levy, jos nostalgia iskee kovalla voimalla... Noiden käännöspoppibiisien parissa on vietetty monta hauskaa hetkeä!

Almamaria kirjoitti...

http://en.wikipedia.org/wiki/ABC_(band)

:)

kukkis kirjoitti...

Peppi: Hauska tavata! Minä voin tehdä saman nolon tunnustuksen. Meillä oli Sexi on in vinyylillä JA kasetilla, ja viime kesänä se piti varmuuden vuoksi ostaa vielä CD-levynäkin. Kun erosimme, mies sai vinyylin ja minä CD:n (kasetti on ollut kadoksissa jo vuosikaudet). Niin että ei mennyt hukkaan sekään ostos.

Almamaria: Kiitos valistuksesta! Miten multa on voinut mennä tämmöinen bändi kokonaan ohi? Vai onko dementia jo iskenyt? Huh, olen suorastaan huolissani.