31.7.11

Sä et olisi aamulla siinä

Tänä kesänä olen enimmäkseen keskittynyt olemaan tekemättä mitään. Välillä olen lipsunut tästä periaatteesta ja käynyt Lintsillä tai uimassa. Enimmäkseen kuitenkin olen pysynyt kaidalla tiellä.

Minä ja Lilliputti olemme lököilleet nurmikolla, leikkineet hiekkalaatikolla, kävelleet, ajelleet ratikalla ja laittaneet ruokaa muille perheenjäsenille, kun he ovat palanneet kuka mistäkin riennosta. Olemme olleet niin paljon kaksin ja nauttineet siitä niin paljon, että päiväkotiin ja töihin paluu vähän pelottaa. Lilliputti varmaan selviää siitä liput liehuen, mutta mitä jos mulle tulee kauhea ikävä?

Siihen nähden, miten vähän nykyisin ehdin lukea, olen tänä kesänä myös lukenut kiitettävästi. Enimmäkseen uskomatonta hömppää, mutta pari ihan hyvääkin kirjaa. Luin vihdoin Vadelmavenepakolaisen ja heti perään Maaninkavaaran, josta tykkäsin enemmän kuin edeltäjästään. Haahtelan Perhoskerääjä oli tyrkyllä Akateemisessa, ostin ja ahmin sen. Åke Edwardssonilta löytyi ennen suomentamaton esikoisdekkari Sen kutsuu elohon, joka ei ollut Winter-dekkareiden veroinen mutta paikkasi vähän kroonista dekkaripulaani.

Tänäkin kesänä olemme enimmäkseen syöneet salaattia ja perunaa. Välillä on heitetty sekaan pari Vatajan nitriititöntä nakkia. Hyvin on pärjätty.

Vielä on täysi kesä, mutta syksyn aavistaa siellä täällä. Hevoskastanjan hedelmät pullistelevat. Kynttilöitä on jo poltettu. Tekisi mieli saada jotain aikaiseksi, vaikka siivota kellari, vaikka tuskinpa siitä mitään tulee tänäkään vuonna.

Otsikko ei liity tähän juttuun mitenkään, paitsi sillä tavalla, että siitä tulee mieleen Mika Häkkinen, ja siitä taas tulee mieleen se, että pahaa-aavistamattomina osuimme keskustaan ja Espalle juuri kun Kimi Räikkösen piti tulla sinne pörräämään jollain ralliautolla. Lähdettiin äkkiä pois. Täpärä pelastuminen.

6 kommenttia:

Zepa kirjoitti...

En tunne enää itteeni kun mietin, että mulla on jo kahdesti ollut syksyä ikävä. SYKSYÄ? MULLA? Mutta joo, viime hellekesän jälkeen ja tään hellekesän jälkeen syksy kyllä kelpaa. Jaksaisi tehdäkin jotain eikä tarvi pitää tuulettimia päällä koko aikaa.

kukkis kirjoitti...

Mä tykkään syksystä ja olen joka vuosi ihan iloinen, kun se alkaa - mutta en kyllä vielä ole siihen asti päässyt, että ikävöisin sitä ...

Tiina kirjoitti...

Syksyn aavistaa ainakin siitä, että kaikki puhuu siitä koko ajan. Vastustan!!!

kukkis kirjoitti...

Hyvä Tiina, vastusta vaan sisukkaasti, niin ehkä sitä ei tulekaan! Mä alan jo nyt keskittyä talven vastustamiseen, niin päästään siitäkin samalla.

Tiina kirjoitti...

Hyvä! Kun mä vastustan syksyä ja sä talvea, niin varmasti jää ikuinen kesä! ;)

kukkis kirjoitti...

Jonkun pitäisi vielä huolehtia kevään vastustamisesta, siitä jäisen hyisestä penteleestä en tykkää yhtään.