18.1.07

Bassonjytkettä ja saippuakuplia

Töissä on huomattavasti tavanomaista kakkamaisempaa. Sitä ihteään lentää niskaan joka suunnalta. Pomomme, kuunteleva ja kommunikoiva tolkun nainen, on niin stressaantunut, että hänestä on tullut älyttömiä käskyjä jakeleva, känisevä ämmä. Hölmöintä on, että pomo ei edes ole paikalla toimistolla vaan sairaslomalla.

Arvatkaapas, onko nyt yksi vuoden kiireisimmistä ajoista? Oikein! Arvatkaapas vielä, voidaanko pomon projekteja aikatauluttaa uudestaan vai siirtyvätkö ne muiden hoidettaviksi? Taas oikein!

Ei siinä mitään, pomo on taitava delegoimaan - siinä mielessä, että hän täysin suvereenisti lisää alaistensa jo ennestään ylisuurta työkuormaa. (Jos yrittää varovasti sanoa, että omatkin työt pitäisi hoitaa, vastaukseksi tulee: "Tämä. On. Tärkeää.") Toisaalta hän on hyvin huono delegoimaan - siinä mielessä, että hän ei tule antaneeksi kaikkia taustatietoja, vaikka niitä yrittäisi nyhtää pinseteillä.

Anteeksi, korjaan. Totta kai vika on vastaanottavassa päässä. Olemme niin surkean huonoja lukemaan rivien välistä. Esimerkki: Jos paperilaadusta ei ole mitään puhetta, vain kurja ja mielikuvitukseton työntekijä kuvittelee, että käytetään 80-grammaista niin kuin aina ennenkin. Luovat ja muuten kelvolliset henkilöt tajuavat heti, että paperin pitää olla 130-grammaista. Vähintään.

Eilen lähdin töistä kotiin puolikuolleena ja korvat sauhuten. Kotona minua odotti yllätys: kämppä oli tyhjillään. Mitä luksusta! Arvatkaapas millä tavalla hemmottelin itseäni? Pistin radion täysille ja rupesin tiskaamaan.

Myönnän, että tämä kuulostaa säälittävältä. Puolustuksekseni todettakoon, että muita kotitöitä en tee ennen kuin pakotetaan mutta tiskaaminen on minusta terapeuttista (ja kokkaaminen myös, mutta se nyt ei kuulu tähän).

Radiossa soitettiin Sara ja Susiraja -yhtyeen uutta levyä. (Letkeää poppia! Ainakin ne pari biisiä, jotka ehdin kuulla.) Basso jytisi ja keinutti, fairy vaahtosi ja raivo katosi.

Kas siinäpä oiva lääke työperäiseen veetutukseen. Parempi kuin aiemmin paljon käyttämäni Allora primitivo. Maksakin säästyy.

10 kommenttia:

Ohari kirjoitti...

Ha, minä voin kanssatodistaa tiskaamisen autuudesta: Motörhead soimaan, harja käteen, kädet kuumaan veteen ja pyrstöosasto keikkumaan. Jollei tällä reseptillä lähde raivo päästä, ei millään. Tehoaa nopeammin ja täsmällisemmin kuin jopa peräti alkoholi, mikä ei sekään usein ole huonoin vaihtoehto. (Kirves sitä vastoin on.) Koitahan kestää vuoden kiireisin aika tolkuissasi, darlin'! Kyllä se siitä taas iloksi muuttuu. (Löyhää, köyhää lohduketta, mutta sentään totta.)

kukkis kirjoitti...

Ohari-hani! Sinä täällä! Ihkuu! Kiitti kanssatodistuksesta ja täsmennyksestä, unohdin nimittäin mainita tuon pyrstöosaston keikuttamisen. Se kuuluu asiaan ehdottomasti.

kukkis kirjoitti...

Niin ja kiitos myös lohdukkeesta :)

Ohari kirjoitti...

Ainahan minä täällä roikun! Ja joka puolella muuallakin nyt, kun olen puolikoditon (ref. Katan kommentti Elmalassa). Lisäisin muuten vielä, että täysin kohtuuton ja pitelemätön moshaus saattaa myös helpottaa veetutusta - etenkin jos sitä seuraa hämmentynyt perhe. Hähä.

Helen kirjoitti...

Yäk, tiskaamista. Minä pesen mielummin lattioita tai jynssään kaappeja, mutta en ilman iPodia!

Ja milloinkas Kukkiksen työkiireet helpottaa, ehditäänkö iltaa istumaan ennen tipatonta helmikuuta (tosin mullakin on ensi viikko jo täyteen buukattu)?

kukkis kirjoitti...

Ohari: Miksi ohiammuttu.blogspot.com vie jollekin sivulle, jolla mainostetaan soittoääniä? Olenko tyhmä kun en tajua?

Aina täällä ... Ah, miten ihanaa! En kirjoitakaan tyhjille seinille niin kuin luulin :)

Helen: Tammikuu näyttää tosiaan menevän vähän turhan vikkelään (vaikka onko se edes inhimillisesti katsoen mahdollista? tammikuu on vuoden pohjanoteeraus jo muutenkin, mitä nopeammin se on ohi, sen parempi). Kuinka tipaton se helmikuu on? Ehkä sitten vasta maaliskuussa ... Meillä on vielä Tehis-vaihtokin tekemättä!

Ohari kirjoitti...

Kukkis, aina täällä :-) Menin taas ja taas ja taas ihan fiiliksiin tuosta uusimmastasi. Sinä se osaat, oi peipe.

Joo, blogin urlin on lopettamisen jälkeen kaapannut jokin mainostava taho ja käyttää hyväkseen sitä, että joku vielä eksyy sinne. Siksipä olisi hyvä, jos sinne linkittäneet poistaisivat linkin, vaikka en kehtoo sitä käydä ihmisissä pyytelemässä kuitenkaan...

kukkis kirjoitti...

Poistin! Vaikka vähän kyllä kirpaisi :( Tähän asti nääs elättelin toiveita sun comebackista …

Sun äitis kirjoitti...

Täällä mitään tyhjiä seiniä oo, vaikka välillä vähän myöhässä ehdinkin (mielestäni kyllä kävin täällä eilen, kun linkki näkyi lihavana blogilistalla, MUTTA päivitä-napista huolimatta sain nähdäkseni vain sen taannoisen ei meillä sentään munuaisia myydä, vai miten se nyt menikään -postauksen).

Siitä meinasin nyt sua ja Oharia varoittaa, että älkää hyvät naiset näin julkisesti tunnustako pitävänne tiskaamisesta. Siitä saa se hesarin yleisönosastoheebo lisää vettä myllyynsä. Siis se nimenomainen, joka väitti, että kotityöt ovat naisille harrastus!

kukkis kirjoitti...

Hups! Miten pääsikin tuollainen lapsus suusta ... :)