15.9.06

Aamu altaalla

Herkku jossain vaiheessa harrasti omien vanhojen kirjoitustensa kertaamista. Idea tuntui ihan hauskalta, niin että miksen sitten minäkin. Vanhan Kukkamaan jutut eivät ole missään julkisesti luettavissa, joten en linkitä vaan lainaan. Olen nimittäin kaksi vuotta sitten kirjoittanut jotain, mikä vieläkin pitää paikkansa.

Uimahalli on kotoinen paikka, ainakin aamulla aikaisin. Seitsemältä aamuvirkuimmat uimarit, virttyneet mummot ja hehkeät uranaiset, ovat jo lähdössä poispäin. Pesuhuoneessa, rinta rinnan kaikki ovat samanarvoisia pulmusia.

Suosittelen aamu-urheilua kaikille laiskamadoille, jotka saavat itsensä kammetuksi sängystä riittävän ajoissa. Hyvässä lykyssä jää reipas olo koko päiväksi, ja vaikkei jäisikään, ainakin on sen päivän liikehdinnät suorittanut. Loppupäivän voi puhtain omintunnoin keskittyä herkutteluun ja vetelehtimiseen.

Haaveilen juoksulenkeistä aamu-usvassa ja viistossa auringonvalossa, mutta olen aamuisin jopa tavallista jäykempi ja muutenkin nivelrikko, niin että se siitä. Siksi harrastan aamu-urheilua vedessä.

Vesi on mahtava elementti. Ensin se voi tuntua kylmältä ja uhkaavalta, mutta kun siihen on tutustunut, se hellii, voitelee ja kannattelee. Jos ette usko, kokeilkaa.

3 kommenttia:

Piilomajan emäntä kirjoitti...

Vesi ON hieno elementti ja uiminen kivaa. Minä en vaan tykkää uimahalleista. Mulla ei ole mitään bakteerikammoja tai muuta sellaista. En vaan voi sietää sitä että ihmiset ui miten sattuu, törmäilevät (tietenkin pyytämättä anteeksi) ja mikä ehkä pahinta; uimahallissa Hollannissa on aina kauhea METELI.

En ole vielä löytänyt sellaista aikaa että uiminen hallissa olisi kivaa.

Mereen meinaan sen sijaan mennä tänään. Siellä on tilaa!

--KATA-- kirjoitti...

Sama juttu täällä Saksassa. Ihmiset uivat ristiin rastiin, kamala meteli ja pitää varoa, ettei saa jostain jalasta tai pallosta päähän. Ärsyttävää! En käy siksi enää uimassa paitsi tuossa joessa.
Suomessa asuessani uin paljon, ennen töitä/koulua. Ihana rauha.
Kunnolliset uimahallit ovat yksi asioista mitä ikävöin ehkä eniten Suomesta, niin ja kirjastot!

kukkis kirjoitti...

Törmäily ei ole kivaa! Kotiuimahallini kuntoradalla pelaavat jonkinlaiset liikennesäännöt mutta lastenaltaassa vain viidakon lait. Ennen minäkään en yhtään tykännyt uimahalleista, mutta olenpahan vain jotenkin tottunut ...