31.3.09

Tuuli ei tuule mutta jalat vielä kantaa

Toim. huom. Otsikkoon sisältyy vitsi. En väitä että se olisi erityisen hyvä.

Tämän vuodenajan parhaita puolia: Kun iltapäivällä astuu toimistosta ulos, tajuaa, että on pukeutunut ihan liian lämpimästi. Kaulahuivi ja toppatakki ovat liikaa, talvikengistä puhumattakaan.

Tämän vuodenajan huonoimpia puolia: Jos olisi laittanut yhtään vähemmän vaatetta päälle, viimeistään illalla olisi palellut. Toisaalta sittenhän olisi voinut ottaa ratikan kotiin. Piilomajassa on keskusteltu kaupunkilaisuuden ja maalaisuuden hyvistä puolista, ja ratikka on yksi ensin mainituista. Toinen on se, että kun lähden huomenna kotoa klo 7:15, ehdin jumppaan ja silti vielä töihinkin yhdeksäksi.

Kesäaikaan siirtyminen ei ole taaskaan vaikuttanut meidän huushollin elämään juuri millään tavalla. Ainut näkyvä muutos on ollut se, että ekaluokkalainen on uskaltautunut iltaisinkin muutaman korttelin päähän kaverinsa pihalle pelaamaan sählyä.

Sama ekaluokkalainen totesi päivänä muutamana: "Äiti, miksei meilläkin voi olla ruokapöydässä balsamicoa, kun koulussakin on. Sitä on niin kiva pirskotella salaatin päälle." Ei ole kouluruoka niin kuin ennen.

5 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Mulla alkoi taas otsasuoni tykyttää, kun luin tuota ikuista "Helsinki on Suomen ainut kaupunki" -keskustelua. Sitten helsinkiläiset ihmettelee miksi niitä pidetään omahyväisinä yms.
Joo, mut ei tähän oikeastaan enempää...

kukkis kirjoitti...

Ei, kyllä siellä on mainittu kaupunkeina myös mm. Tampere :)

Tiina kirjoitti...

No mutta jos ratikka on kaupungin merkki, niin... :D

violet kirjoitti...

Tiina hoi, olisit osallistunut keskusteluun.
Ymmärrän ihan hyvin että monen mielestä Helsinki on Suomen ainut kaupunki. Kriteerit olkoon mitä hyvänsä. Ja onhan niitäkin, joiden mielestä maailmassa ei ole kuin yksi kaupunki ja se on New York.

Mutta tuota tähän vars. kirjoitukseen: mulla soi juuri tänqän päässä otsikon biisi ja mietin että se on yksi masentavimmista kevätlauluista minkä tiedän.
Sitten tuli kouluruokailusta mieleen monenlaista. Olen lukenut viime päivinä nettilehdistä kaikenlaista...pitänee kirjoittaa aiheesta.

kukkis kirjoitti...

"Ratikan" tilalle voi ilman muuta vaihtaa jonkun muun joukkoliikennevälineen! Täällä meidän kulmilla nyt sattuu kulkemaan raitiovaunu. Onneksi, koska bussissa mulle tulee paha olo :)

Minäkin aina ennen ajattelin, että Kevät on masentava biisi (tosin onhan kevätkin monille masentava vuodenaika ...). Sitten asuin kymmenen vuotta Hakaniemenrannassa ja ajattelin, että siistiä, mun kotikadusta on tehty laulu :) Tosin "tuuli ei tuule" ei pidä paikkaansa, siellä tuulee aina.