17.8.06

Lyhyt lomayhteenveto

Tällainen täytyy aina tehdä. Se ei ole mikään selitys, että lomasta on jo yli kolme viikkoa.

Elämää suurempia uutisia. Vakavat asiat on kerrottava, ennen kuin voi siirtyä kevyempiin. Tänä kesänä läheisille nimittäin sattui keskivertoa kovempia juttuja. Uutispuolella viimeisen lomaviikon saldo oli aika hurja: yksi syöpä ja yksi avoero. Masennus vaani jo nurkan takana, mutta onneksi kuulin samalla viikolla, että kolmeen tuttuun perheeseen on tulossa vauva. Sairastuneen ja eronneen tilanteet eivät siitä tietenkään miksikään muutu; heille yritän antaa niin paljon tukea kuin voin. Vauvauutiset kuitenkin osoittavat, että elämä jatkuu. Henk.koht. minusta on ihanaa päästä haistelemaan ja kanniskelemaan muiden vauvoja - oma vauvani kun on jo 115-senttinen, 20-kiloinen jössikkä.

Visiteerattuja paikkoja. Pitkästä aikaa reissasimme laajemmin kotimaassa ja kävimme ihan uusillakin paikkakunnilla. Suomi on hieno! Voin lämpimästi suositella muun muassa tutustumista Petäjäveden vanhaan kirkkoon, syömistä ja juomista Jyväskylän Old Brick's Innissä ja lomanviettoa Ruovedellä. Ekaa kertaa noin sataan vuoteen piipahdimme ohi ajaessamme myös festareilla - pakkohan se oli, kun siellä esiintyi Viisivuotiaan suosikki Teräsbetoni (en linkitä, koska sivuilla on jotain ihme härdelliä).

Ostettuja kenkiä. Tänä kesänä harvinaisen vähän - eikä kummissakaan ole korkoja! Ostin siis koko viisiviikkoisen loman aikana vain kahdet kengät, molemmat mallia tennari. Tämä vaatisi niin ison rastin, ettei seinä riitä mitenkään. Muuten en ole himoshoppaaja, mutta kenkiä en voi vastustaa, ja sitä paitsi tarvitsenkin aina uusia, koska kulutan vanhat puhki sellaista vauhtia. Omituiseen käytökseen saattaa olla syynä se, että ostin heti alkukesästä mainiot puukengät, jotka ovat sekä ihanan vihreät että tavattoman hyvät jalkaan. Niillä olen kopsutellut koko kesän.

Työasioiden muistelua. Ei yhtään. Toistan: ei yhtään. Och samma på svenska. Ensimmäistä kertaa sitten kouluaikojen minulla oli viiden viikon pituinen loma, ja se oli huomattavasti pitempi ja parempi kuin edelliskesien neljä viikkoa. Neljä viikkoa on selkeä ja konkreettinen ajanjakso, alle kuukausi - heti alkuun tietää, että se on ohi yhdessä hurahduksessa. Viisi viikkoa sen sijaan on määrättömän pitkä - ensimmäisenä lomapäivänä tuntuu, että loman loppua ei näy. Unohdin työn niin totaalisesti, että jos duunipaikka ei olisi ihan kodin naapurissa, olisin varmaan ensimmäisenä työpäivänä eksynyt.

14 kommenttia:

Kaura kirjoitti...

Loistavaa! Mä unohdin työkoneen salasanankin ja olen siitä ylpeä :-)

kukkis kirjoitti...

Mahtavaa! Juuri sellainen pitää loman olla!

Tälle sivupohjalle on kyllä syytä tehdä jotain ja pian. Leipiksen linkit ovat karseat. Tarttee vähän patistella tota nörttiosastoa *nykii itseään hihasta*

Ohari kirjoitti...

Joo, tuo leipiksen leveys on vähän liikaa, tushkahkoa lukea. Jos sitä kaventaisi, linkkilista nousisi paikoilleen? Ai ei vai?

Ohari kirjoitti...

Okkei, ei auttanut. Mulla oli joskus ylimääräinen /div tai div sivupalkissa, ja se teki tommoisen putoomuksen. Oisko siinä mitään?

Kukkis kirjoitti...

Jee, jotakin onnistuin tekemään! Mitäs tästä tykkäätte? Ohari: onko luettavampaa? Pitäiskö värejä vaihtaa?

Touhis kirjoitti...

Mitämitä, mä käyn vähän työmatkailemassa ja sillä aikaa Kukkis on muuttunut ihan muuksi!?

No eivaiskaan, mun mielestä tää on ihan ookoo pohja, paitsi että jostain syystä noi ä- ja ö-pisteet on jotenkin kauhean korostuneita.

Sun lomaraportti muutoin on huomattavasti informatiivisempi kuin mun vastaava! (ja jotenkin hmm... vähemmän ahdistunut ;)

Ja noihin aiempiin kommenttipohdintoihin: olen tismalleen samaa mieltä. Ja aion kommentoida jatkossakin, oli mulla asiaa tahi ei (yleensä viimeksimainittu pätee ;)

kukkis kirjoitti...

Touhis: Kaikkea sattuu, kun et ole vahtimassa :) Asialliset ja asiattomat kommentit ovat yleensä ihan yhtä tervetulleita, kunhan nyt joku roti pidetään :)

Ohari kirjoitti...

Joo, tää on hyvä leveys - ja väritkin simppelin ok mun mielestä :-) Sivupalkki on paikallaan, jee!

Helen kirjoitti...

Juu, nyt on palkit paikallaan.

Ja kuten jossain kerroinkin, minä menin ekana työpaikkatyöpäivänä ensin väärään kerrokseen. Enkä muistanut kulkulupani pin-koodia. Että sillä mitattuna loma lienee onnistunut.

kukkis kirjoitti...

Ohari: Kiitos avusta ja hyvästä silmästä :)

Helen: Sä oot mun töihinpaluuguru!

Elma kirjoitti...

Kukkis, mä menin ekana työpäivänä loman jälkeen VÄÄRÄÄN TALOON sorvausta yrittämään!
Niin että, saanks mäkin olla vähän sun guru?:D

kukkis kirjoitti...

Elma! Gurumuru!

Ilmainen vinkki: jos haluatte eroon tilaajista, uudistakaa blogianne radikaalisti.

Sun äitis kirjoitti...

Macillä kans näkyy sivupalkki paikallaan (vaikka sen sä jo taisit tietääkin!)

kukkis kirjoitti...

Macilla minä tätä väsään ... mutta kiitos silti! En ole nimittäin testannut millään muulla kuin Safarilla - laiskasti jään luottamaan, että lukijat kertovat, jos joku on pielessä.